Pomo d' Oro
Αριστοτέλης Μέγκουλας
12 Δεκεμβρίου / Παρασκευή
20:00
Κέρκυρα
T0 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας που απλώνει τα κομψά του τραπέζια στην πανέμορφη πλατεία Σκαραμαγκά κάτω από τον ανοικτό ουρανό και σε μια περιποιημένη σάλα με μεγάλα παράθυρα για τους χειμερινούς μήνες. Πάντα με σεβασμό στην γευστική κληρονομιά του τόπου του, ο βραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης Αριστοτέλης Μέγκουλας ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και τα προϊόντα τους, προμηθεύεται πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς του νησιού και προτείνει ένα βιωματικό ταξίδι στην κερκυραϊκή κουζίνα μέσα από τα μάτια του. Το «κρυφτό» με εικονικές ταλιατέλες από σουπιά και καλαμάρι, μύδια και μελάνι, και η «Μπενίτσα» με χειροποίητα ζυμαρικά σε ζωμό χταποδιού και πίκλα από το πλοκάμι του ξεχωρίζουν ανάμεσα στις φετινές του δημιουργίες.
Το Μενού

Πρώτο πιάτο

Μέρλιν

Νεραντζοσαλάτα (πορτοκάλι, κουμκουάτ, γκρέιπφρουτ, κλημεντίνες, περγαμόντο) μαριναρισμένο κρεμμύδι, ταραμάς μυρωδικών, ελιές, καρύδια, σταφίδες, καπνιστό σκουμπρί, κοκκινοπίπερο, λιανολιά νέας εσοδείας


Δεύτερο πιάτο

Με Τόνο

Μοσχαράκι, κοιλιά τόνου, ελαφρά καπνιστά, καρύκευμα κάπαρης, ωριμασμένα σε υπέρηχο


Τρίτο πιάτο

Τηγανίτες της γιορτής

Τηγανίτα πατάτας γεμιστή με σοφρίτο


Τέταρτο πιάτο

Μπενίτσες

Σπαγγέτι, χταπόδι παστιτσάδο, σούγο μαγειρευτό


Πέμπτο πιάτο

Μαντούκι

Ψάρι ημέρας(σαλάχι/δράκαινα/γαλέος/σκορπίνα/σαρδέλες), κρεμμυδόψωμο, σούγο


Έκτο πιάτο

Από το λιβάδι

Λεμονάτη αγοψημένη προβατίνα, τσιλίχουρδα, σέσκουλα, καμένο λεμόνι, μυρωδικά


Επιδόρπιο

Φογάτσα

Κερκυραϊκή φογάτσα, κρέμα από κατσικίσιο γάλα αρωματισμένη με αρμπαρόριζα και περγαμόντο



Κόστος ανά άτομο

60€

Επικοινώνησε μαζί μας

Ark: 2108948882
athinorama@athinorama.gr
Ark: Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, Αττική
Αθηνόραμα: Λ. Κηφισίας 40, Μαρούσι, Αττική
Made on
Tilda